Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Selegean Mircea Pfa.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Extract ciuperci medicinale Ganoderma Lucidum
25 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Ganoderma lucidum este o specie de ciuperca medicinala, deosebit de apreciata din partea chinezilor, si nu numai, considerata un adevarat miracol al naturii, ea avand posibilitatea de a imbunatati capacitatea de vindecare a organismului, a mentine sanatatea si sustine longevitatea.

In medicina asiatica ea este de mult timp cunoscuta, de mii de ani, prin efectele ei terapeutice, insa un argument stiintific nu s-a fundamentat inca.

In ultimii ani, datorita unor minutioase cercetari efectuate de foruri academice din China, SUA, Germania, Austria, Slovenia, Romania etc., prin analize complexe, in baza unor proiecte stiintifice laborioase, desfasurate in cooperare si prin observatii clinice efectuate in spitale, prin colaborarea cadrelor medicale si a producatorilor de medicamente si suplimente alimentare, a fost, in cele din urma, dovedita stiintific eficacitatea puternica a acestei ciuperci.

Ciupercile din genul Ganoderma sunt prezente pe toate zonele temperate si tropicale, in Asia, Europa, America de Nord si de Sud sau Africa.

Este o ciuperca saprofita care creste in padurile de foioase si, mai rar, in cele de conifere. Habitatul este specific zonelor de campie, deal si munte si poate fi gasita tot timpul anului.

Nici pe meliagurile noastre aceasta ciuperca miraculoasa nu a fost neglijata. Chiar denumirea ei populara este deosebit de sugestiva: LINGURITA-ZANELOR. Zanele, in mitologia noastra populara, si nu numai a noastra, sunt fiinte feminine cu puteri magice, miraculioase, supranaturale, cum ar fi posibilitatea de a zbura, de a face farmece, inlatura bolile si pot influenta evenimentele viitoare.

Iata o asemenea simbioza intre cele doua civilizatii asiatica si europeana. Nu intamplator se numeste asa: LINGURITA-ZANELOR. Astfel, extractul din aceasta ciuperca necomestibila, dar nici toxica, are numeroase beneficii asupra corpului uman, deloc de neglijat.

Morfologic, palaria este reniforma sau aproape ovoidala, plata.

In fazele incipiente ale dezvoltarii sale este spongioasa si apoi devine lemnoasa. Suprafata este neteda, lucioasa, neregulata si ondulata, cu mai multe inele de crestere concentrice care au nuante diferite. Piciorul, 5-25 cm, prins excentic de palarie sau chiar in pozitie laterala, este lung, cilindric, neregulat si foarte consistent. Piciorul, uneori este foarte lung, alteori abia vizibil, are acelasi colorit ca palaria.

Porii sunt foarte mici si rotunzi. Ei sunt, initial, albiciosi, apoi galbeni si chiar negri. Tuburile sunt scurte. Carnea este deosebit de scortoasa, inodora si insipida. Coloritul palariei variaza intre rosietic si brun-violaceu, ajungand, uneori, pana la negru, cu nuante galbui si cu inele de crestere vizibile.

Extractul din ciuperca LINGURITA - ZANELOR (G. lucidum) este doesebit de complex si contine: triterpenoide, sau acizi ganoderici, care au o structura moleculara similara cu hormonii steroizi. Este o sursa bogata in polizaharide biologic active, care au proprietati medicinale.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati link-ul:

http://www.ciuperci-medicinale.ro/produse.php

Pret: 25 lei + taxa de ramburs.
Din Gura in Gura