Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Selegean Mircea Pfa.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Extract ciuperci medicinale Trametes Versicolor
29 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Una dintre cele mai commune ciuperci care poate fi gasita in paduri este Trametes versicolor, numita popular COADA - DE - CURCAN. Denumirea populara provine de la desenul policrom de pe suprafata palariilor care este oarecum asemanator cu o coada de curcan. De altfel, "versicolor" inseamna "mai multe culori", si este adevarat.

Aceasta ciuperca este prezenta intr-o gama variata de culori. Culorile benzilor sunt deosebit de variate si sunt in raport de configuratia genetica a ciupercii, dar si de compozitia chimica a substratului nutritiv al ciupercilor. Coloritul este izbitor de frumos. Benzile sunt brune inchise pana la brun deschis si care alterneaza cu benzi de culoare alba, alteori cu benzi albastre sau verzi, motiv pentru care Trametes nu poate fi confundata, dar nici neobservata. Palariile au forma unui evantai cu benzi concentrice de culoare rosie sau aurie, maro sau galben, verde sau crem; este una dintre cele mai frumoase ciuperci. Sunt peste 100 de specii de ciuperci din acest gen si sunt distribuite in zonele boreale, temperate, subtropicale si tropicale in majoritatea tarilor. Pot fi gasite in aproape orice anotimp al anului.

Aceste ciuperci sunt saprofite si provoaca putregaiul alb la nivelul trunchiului multor specii de copaci. Sunt prezente pe lemnul de esenta tare, chiar si pe mar si cires sau pe brad, pin, molid, zada, chiparos si ienupar. Sunt apreciate aceste ciuperci pentru ca "igienizeaza" padurile, descompun lignina, recicleaza substante organice si saruri minerale si pe care le elibereaza dupa o lunga perioada de timp.

Aceasta specie de ciuperca are si o interesanta istorie in lumea medicamentelor. Ea este de mult timp cunoscuta si apreciata in China (numita Yun Zhi) si Japonia (numita Kawaratake) pentru proprietatile sale terapeutice. Ea poate fi consumata (nu este toxica) de pe trunchiurile copacilor, cand este tanara sau sub forma de ceai cald.

Formele adulte sunt tari, lemnoase, deloc comestibile. Gustul este putin amar sau dulceag, dar accepatabil. Ceaiul este tonic si sub aceasta stare este un usor imunostimulator. In China si in Japonia T. versicolor este folosit terapia cancerului, ca un imunoadjuvant.

Corpul sporifer contine un complex de substante active farmaceutic cum sunt: polizaharidele (α si β- D glucani), triterpene, acid oleic, glicoproteine, alcaloizi, folosite in medicina traditionala pentru tratarea diferitelor afectiuni, precum hepatita, hiperglicemia, afectiunile pulmonare, hipertensiunea si chiar unele forme benigne tumorale respiratorii sau digestive.

Nici aceste produse naturale din Trametes versicolor nu sunt prezente in sistemul nostru farmaceutic, desi experienta traditionala romaneasca confirma sprijinul lor in ameliorarea diferitelor disfunctii ale corpului nostru. In tratamentul traditional exista preocupari pentru utilizarea acestei ciuperci, dar sub forma de pulvis grosier.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati link-ul:

http://www.ciuperci-medicinale.ro/produse.php

Pret: 29 lei + taxa de ramburs.
Din Gura in Gura